Παρουσίαση βιβλίου: Σερίνθια το μονοπάτι της σωτηρίας – Κωνσταντίνα Κάντζιου

Διευρύνοντας τον κύκλο του με νέους συγγραφείς, το Scattered Pages ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη συνεργασία του με την Κωνσταντίνα Κάντζιου, την ταλαντούχα συγγραφέα του “Σερίνθια: Το μονοπάτι της Σωτηρίας” από τις εκδόσεις Anima. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για το βιβλίο και τη συγγραφέα, καθώς και να πάρετε μια πρώτη γεύση από αυτό.  Σας περιμένουμε όλους 19 Φλεβάρη στο Polis Art Cafe στη στοά Πεζματζόγλου για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:ktt
“Φύλαξε το μυστικό!” της ψιθύρισε η γιαγιά της ένα μουντό πρωινό του Δεκέμβρη, πριν κλείσει τα μάτια της για πάντα. Το μυστικό, ένα μωβ σημάδι στο χέρι της και τα κωδικοποιημένα μηνύματά που της είχε αφήσει η γιαγιά της θα δημιουργήσουν μια ρωγμή στην μέχρι τότε φυσιολογική ζωή της Ειρήνης. Μια ρωγμή από την οποία ένας μυστήριος κόσμος θα ανατείλει, καλώντας την να αναμετρηθεί με δαίμονες και μαγικά πλάσματα στη ράχη ενός γρύπα, για να ξεδιαλύνει τον γρίφο που τυλίγει την οικογενειακή της ιστορία.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

Η Κωνasdσταντίνα Καντζιού γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1996 στο Αμαρούσιον Αττικής. Σήμερα(2016) είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την συγγραφή από την ηλικία των 14 πιο συστηματικά, αν και από πολύ νωρίς είχε δείξει κλίσεις προς αυτό. Μεταξύ των ετών 2012-2014 ενεργοποιήθηκε και διακρίθηκε σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2012 έλαβε έπαινο για το διήγημα της” Τσιμεντένια Ζούγκλα” με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά και τις επιπτώσεις τους στον θεσμό της οικογένειας από την εταιρία γραμμάτων και τεχνών Πειραιά. Το 2013 παρέλαβε έναν ακόμα έπαινο από την Ευαγγελική σχολή Αθηνών για το διήγημα της με τίτλο ” Ένα όνειρο ιστορίας” το οποίο καταπιανόταν με την καταστροφή της Σμύρνης και την δολοφονία του μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Την ίδια χρονιά υπήρξε μια από τις νικήτριες σε πανελλήνιο διαγωνισμό που οργάνωσε ο κρητικός εκδοτικός οίκος Πανέκτυπον. Ως έπαθλο έλαβε την δωρεάν έκδοση ενός βιβλίου που ονομάστηκε Σκέψεις και Ψίθυροι και εμπεριείχε το νικητήριο διήγημα “Το ταξίδι της χρυσαφένιας πεταλούδας” καθώς και τα άλλα δύο βραβευμένα διηγήματα. Τώρα εργάζεται πάνω στο πρώτο της μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Παρά το ανταγωνιστικό κλίμα στον χώρο του βιβλίου κατάφερε μέσα στο 2014 να πραγματοποιήσει δύο παρουσιάσεις του βιβλίου της. Μία στο βιβλιοπωλείο Ζώτου στο Δομοκό και μία μέσω του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Αερόστατο”. Διαθέτει από τον Ιούλιο του 2013 συγγραφική στήλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Ανθρώπων Έργα” με τίτλο “Άνθρωποι ή Ανθρωποειδή” που επικεντρώνεται στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων μέσα από μια σειρά διηγημάτων. Έχει γνώσεις Αγγλικών επιπέδου Proficiency, ενώ κατέχει το B1 Zertifikat στα Γερμανικά. Επίσης αγαπά την ζωγραφική και την φωτογραφία.

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
“Τα σωθικά της γης άρχισαν να σείονται και να ανοίγουν. Τρεις κακάσχημες, χωμάτινες φιγούρες έκαναν την παρουσία τους. Το σκότος της νύχτας έκρυβε καλά την πρωτόγνωρη ασχήμια. Κλαδιά και παρακλάδια είχαν για άκρα. Βγαλμένοι από τα πρωτόγονα έγκατα του κόσμου, οι τρεις δαίμονες της λάσπης στέκονταν σίγουροι πια πως θα εκπλήρωναν την άτυχη μέχρι στιγμής αποστολή τους. Αυτός που φαινόταν να είναι ο αρχηγός, προέκτεινε ένα από τα άκρα του. Έκοψε μια ξύλινη, ξερή φλούδα και τρίβοντας την πάνω στον κορμό του δέντρου άναψε φωτιά στην αυτοσχέδια δάδα. Το πορτοκαλοκίτρινο φως ρίχτηκε πάνω στα σώματα της αναίσθητης Ειρήνης και του κοιμισμένου γρύπα. Η κατάρα παραίσθησης τους είχε δώσει θέση στο δέρμα της Ειρήνης και τελικά τους είχε μεταφέρει μέσω αυτού στον επιθυμητό προορισμό τους, την Σελήνια. Αμέσως μόλις το ζώο αντιλήφθηκε την παρουσία τους πετάχτηκε επάνω ασθμαίνοντας και ρουθουνίζοντας επιδεικτικά. Έτρεξε μπροστά από το λιπόθυμο κορίτσι και βγάζοντας απόκοσμες κραυγές προσπάθησε να απομακρύνει τους δαίμονες. Αυτοί δεν πτοήθηκαν, δεν είχαν έρθει για να αποτύχουν και δεύτερη φορά. Ο γρύπας το κατάλαβε και ανοίγοντας τα θεόρατα φτερά του, τους επιτέθηκε έτοιμος να τους ξεσκίσει με τα γαμψά νύχια και το μυτερό ράμφος του. Κλαδιά και χώματα πετάχτηκαν να το ζώσουν. Στην αρχή αυτός τα έκοβε με ευκολία τις χοντρές κλάδες και πετούσε τα βρωμερά κομμάτια γης από πάνω του. Μα οι δαίμονες ήταν αποφασισμένοι. Δυο τον ακινητοποίησαν σε ξύλινη περιστρεφόμενη τριχιά, που το ζώο ήταν ανίκανο να σπάσει. Οι απεγνωσμένοι ήχοι δεν σταμάτησαν να βγαίνουν από το στόμα του. Ευχόταν πως η Ειρήνη θα τον άκουγε και θα έτρεχε μακριά να σωθεί. Ο τρίτος δαίμονας, ο πιο μικρόσωμος, μα και ο πιο υποχθόνιος πλησίασε το παραλυμένο κορμί. Έριξε φως στην ανθρώπινη μορφή. Ο γρύπας συνέχιζε να φωνάζει, ώσπου η απελπισία του έφερε την εξάντληση και έβγαλε μια τελευταία παραπονεμένη κραυγή σαν κακοποιημένο σκυλί. Ένας από τους δύο δαίμονες που τον κατακρατούσε, έμπηξε ένα από τα αγκαθωτά κλαδιά του στον πίσω μηρό του ποδιού του. Το πόδι κλότσησε αντανακλαστικά προς τα πίσω, αλλά το ζώο δεν του έδωσε την ευχαρίστηση να δείξει τον πόνο. Ωστόσο τα δυο του μάτια γυάλιζαν, τώρα ήταν από τα εμποδιζόμενα δάκρυα. Ο αρχηγός της συμμορίας τύλιξε με ένα λεπτό κλαδί που προεξείχε από τα άκρα του, τον καρπό της Ειρήνης. Ένας σταθερός καρδιακός σφυγμός χοροπηδούσε μέσα στο αίμα της. Οι αισθήσεις της είχαν επανέλθει εδώ και λίγα λεπτά, μα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει κάτι, ότι τουλάχιστον μπορούσε να κάνει για να αποσπάσει την προσοχή των δαιμόνων, ώστε να αποδράσει ο φίλος της. Σηκώθηκε και γυρίζοντας τον δεσμευμένο καρπό έπιασε το κλαδί που την κρατούσε. Όμως τότε συνέβη κάτι πολύ απρόσμενο. Η όραση της θόλωσε για μερικές στιγμές..”

Ευχόμαστε στην Κωνσταντίνα να είναι καλοτάξιδο το νέο της βιβλίο! Πάντα επιτυχίες!

 

(Κείμενο Augustine)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s