Παρουσίαση του συγγραφέα Ηλία Καραθάνου

Έξι Απριλίου σήμερα και για σας έχουμε μια όμορφη παρουσίαση. Αυτή τη φορά μέσω του blog μας θα γνωρίσετε τον Ηλία Καραθάνο.
Ο Ηλίας που λέτε είναι ένα παιδί, που λέει ο λόγος, μάλαμα. Βέβαια θα σε πειράξει πέντε-έξι φορές ώστε να μπεις στο κλίμα. Πάντοτε όμως είναι ευγενικός και καλοπροαίρετος, με την ιδιότητα να σου φτιάχνει τη διάθεση με το ιδιαίτερο χιούμορ του. Αλλά αρκετά σας είπα εγώ καιρός να μπούμε στο κυρίως θέμα…

 

25ce25b725ce25bb25ce25af25ce25b125cf2582Ο Ηλίας Καραθάνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγαλώνοντας στην εκφραστική και ιδιόμορφη γοητεία της άρχισε να έχει τα ερεθίσματα εκείνα τα οποία ευνοούν την κλίση στην φαντασία και την αγάπη στις τέχνες και, πιο συγκεκριμένα στην λογοτεχνία. Το πρώτο βιβλίο που διάβασε ήταν το ” Ο μικρός πρίγκηπας ” το οποίο μπόλιασε μέσα του το πνεύμα της αναζήτησης του σπουδαίου και του αθέατου. Στα δεκαεπτά του ξεκίνησε τις πρώτες λογοτεχνικές του απόπειρες. Η πρώτη που ολοκληρώθηκε ήταν το ” Ηλίοδωρ. Η εξορία των Φετεράλιερς ”, η πρώτη από τις τρεις νουβελέτες που εκτυλίσσονται στον κόσμο του Ηλίοδωρ. Σήμερα είναι στην ευτηχή θέση να βλέπει το έργο του να εκδίδεται. Πιστεύει στην αναζήτηση της αλήθεις και στη δια βίου μάθηση. Το ρητό του για την ζωή είναι: Το μονοπάτι της γνώσης είναι το πιο μοναχικό, δύσβατο και ισως χωρίς τέρμα μονοπάτι. Μα όποιος το διαβαίνει ξέρει πω ολοκλήρωσε το έργο του στην ανθρωπότητα.

 

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ25ce259725ce25bb25ce25b925ce25b425cf258e25cf2581

Σε ένα πολύ μακρινό σημείο του σύμπαντος και σε αρχαία χρόνια – ή και σε πολύ μελλοντικά – υπήρχε ο κόσμος του Ηλίοδωρ. Αυτός ο κόσμος είχε πολλά κοινά με τον δικό μας, μα ακόμα πιο πολλά διαφορετικά και παράξενα. Υπήρχαν όντα όμοια με εμάς στην εξωτερική εμφάνιση μα και άλλα που ούτε η πιο μεγάλη φαντασία εμπνεύστηκε ποτέ. Υπήρχαν όμως και τα Εναρεόνιανς, τα ομορφότερα και λαμπρότερα δημιουργήματα όλων των γνωστών κόσμων. Ήταν οι δότες του φωτός και όλων των καλών στο Ηλίοδωρ. Μα κάτι συνέβη, κάτι που ούτε κι αυτά μέσα στην απέραντη σοφία τους μπόρεσαν να προβλέψουν.
Τώρα όλος ο κόσμος τουυ Ηλίοδωρ είναι στην κόψη του ξυραφιού και κινδυνεύει από τον χειρότερο δυνάστη. Και είναι στο χέρι του Ίεραλ και λίγων ακόμα ανθρωπόμορφων να δώσουν μια μάχη που θα κρίνει για πάντα το μέλλον του κόσμου τους…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s