Η Βαλέρια και η Πρωτοχρονιά…

Ήρθαν και προλάβανε ήδη να περάσουν αυτές οι πανέμορφες και συνάμα αγαπημένες μου μέρες του χρόνου.

Η Πρωτοχρονιά ανέκαθεν ήταν μια γιορτή χαράς στο σπίτι μας. Μαζευόμασταν όλοι της οικογένειας σε ένα σπίτι, βάζαμε τα καλά μας, μαγειρεύαμε λιχουδιές και τραγουδούσαμε όλοι μαζί για να αποχαιρετήσουμε με χαρά, όλοι ενωμένοι την παλιά χρονιά και να υποδεχτούμε με γέλια και ευθυμία τη καινούρια που μόλις γεννιόταν. Ποτέ μου δε μου άρεσε γιορτή περισσότερο. Έλα όμως που η ζωή μερικές φορές στα φέρνει άνω κάτω.

Εδώ και δύο χρόνια, όσα δηλαδή μετακόμισα στη Γερμανία, πλέον τη Πρωτοχρονιά τη περνάω μαζί με τη μαμά μου. Οι δύο μας, με ένα φορτωμένο γιορτινό τραπέζι και χαρούμενο πρόγραμμα στη τηλεόραση. Και φυσικά να μη ξεχάσω και τα πυροτεχνήματα που λάμπουν και σκάνε έξω από το παράθυρο μου. Είναι τελείως διαφορετικά και ίσως περισσότερο μοναχικά από ότι έχω συνηθίσει από μικρό κοριτσάκι. Κάθε αλλαγή για καλό όμως, σωστά;

Αυτή τη Πρωτοχρονιά καθώς η μητέρα μου καθάριζε τα πιάτα μετά το φαγητό και εγώ ξάπλωνα το κρεβάτι μου κοιτώντας τον τοίχο και χαζεύοντας που και που στο Instagram, σκεφτόμουν γιατί άραγε αισθανόμουν τόση θλίψη φέτος;

Είναι πολλά άλλωστε, μια καινούργια χρονιά δεν θεωρώ ότι είναι μόνο γιορτή αλλά και λόγος, τουλάχιστον κατά εμέ, να στεναχωρηθείς και λιγάκι για όσα γλιστρούν μέσα από τα χέρια σου και μένουν πίσω, να συντροφεύουν τον γέρο χρόνο.

Φέτος δε ντύθηκα γιορτινά. Φόρεσα το αγαπημένο μου ugly pullover, τις πιτζάμες μου και για να βάλω μια επίσημη νότα, ίσιωσα τα μαλλιά μου.

Ο χρόνος μπήκε με μένα να χαζεύω τα πυροτεχνήματα από το παράθυρο, νιώθοντας πιο μόνη από ποτέ. Δε ξέρω αν είναι καλό ή κακό όμως εύχομαι το 2018 να είναι όμορφο.

Και φτάνοντας στο τελευταίο κομμάτι του άρθρου μου, θέλω να αναφερθώ στους στόχους που συνήθως έχουμε την συνήθεια να βάζουμε για το νέο έτος. Πως σας φαίνεται άραγε αυτό; Τι γνώμη έχετε;

Ένα quote που διάβασα χθες έλεγε ‘το πραγματικό μπαμ θα γίνει όταν επιτέλους αποδεχτούμε ότι έτσι όπως είμαστε τώρα είναι η καλύτερη και η πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού μας’ υπονοώντας διακριτικά ότι, οι στόχοι μας ουσιαστικά είναι ήδη εκπληρωμένοι ακόμα και αν δε το αντιλαμβανόμαστε ακόμα.

Που θέλω να καταλήξω λοιπόν. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε στόχους για τη νέα χρονιά, να βάλετε όμως μη ξεχνάτε ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Και αν και εγώ ή ίδια δεν είμαι και πολύ των στόχων, έβαλα κάποιο για το 2018 αλλά θα τον μάθετε αν τελικά γίνει πραγματικότητα.

Ευτυχισμένος λοιπόν ο καινούριος χρόνος!

Κείμενο by ValoriaLaw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s