Η Penny M. διάβασε το Ρόδο του Μεσονυχτίου της Lucinda Riley.

Καθόσον, οι αναγνώστες περίμεναν το τέταρτο βιβλίο της Lucinda Riley από την πολύ πετυχημένη, φιλόδοξη σειρά βιβλίων, ΄΄Οι Κόρες των Αστεριών΄΄ , η συγγραφέας αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία της, με μια νέα και ξεχωριστή ιστορία, όμως με την ίδια γραφή και την ίδια δυναμική, η οποία βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων, από τον Οκτώβριο του ΄17, από τις εκδόσεις Δίοπτρα. Το νέο της αυτό βιβλίο, με τίτλο ‘’Το Ρόδο του Μεσονυχτίου’’, είναι υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου ρομαντικού μυθιστορήματος από την Ένωση Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων.


Περίληψη
Μες στη σιγαλιά της νύχτας ακόμα και η παραμικρή υποψία ανέμου ήταν βάλσαμο στην αδιάκοπη ζέστη και ξηρασία της Τζαϊπούρ. Πολλές φορές ανεβαίναμε στις στέγες του Παλατιού του Φεγγαριού και στρώναμε εκεί να κοιμηθούμε. Κι έτσι όπως αγνάντευα τ’ άστρα, άκουγα το γλυκό, πανέμορφο τραγούδισμα. Και τότε καταλάβαινα πως κάποιος που αγαπώ έφευγε από τη γη κι ανέβαινε σιγά σιγά…
Ινδία, 1911…
Στο μεσουράνημα της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Ινδία, η εντεκάχρονη Αναχίτα, ξεκινά μια δυνατή φιλία που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή με την πεισματάρα πριγκίπισσα Ίντιρα, κόρη της ινδικής βασιλικής οικογένειας.
Η Αναχίτα γίνεται η επίσημη συνοδός της πριγκίπισσας και μαζί της ταξιδεύει στην αριστοκρατική Αγγλία λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου. Η γνωριμία της με τον νεαρό Ντόναλντ Άστμπερι και τη ραδιούργα μητέρα του θα σημαδέψει για πάντα την καρδιά της.
Αγγλία, ογδόντα χρόνια μετά…
Η Ρεμπέκα Μπράντλεϊ, μια νεαρή Αμερικανίδα σταρ ζει έναν πολυτάραχο έρωτα με τον εξίσου διάσημο σύντροφό της. Η σχέση τους παίρνει μια αναπάντεχη πορεία, όταν η Ρεμπέκα υποδύεται τον ρόλο μιας νεαρής αριστοκράτισσας του 1920, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι το Ντάρτμουρ της Αγγλίας. Λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων στο ετοιμόρροπο πλέον αρχοντικό των Άστμπερι, καταφτάνει απρόσμενα ο Άρι Μαλίκ, ο δισέγγονος της Αναχίτα, που ψάχνει στοιχεία για το παράξενο παρελθόν της προγιαγιάς του. Μαζί θα ανακαλύψουν τα σκοτεινά μυστικά που στοίχειωναν για χρόνια την αριστοκρατική οικογένεια των Άστμπερι…

Προσωπική άποψη

Την Lucinda Riley, την παρακολουθώ καιρό τώρα. Εξαρχής, βλέποντας τα ογκώδη βιβλία της, μου προκάλεσε ανησυχία γιατί πίστευα ότι είναι πάντα πολύ λεπτομερή με γεγονότα που δεν ενδιαφέρουν τον αναγνώστη, όμως με διέψευσε από το πρώτο της κιόλας βιβλίο. Το Ρόδο του Μεσονυχτίου είναι ένα ακόμα απολαυστικό, μυστηριώδες, με συναρπαστική πλοκή βιβλίο που σε ταξιδεύει ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, από ήθη και έθιμα δυο διαφορετικών εποχών και συνδέει δυο ανθρώπινες ιστορίες με μεγάλη αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα.
Για να μην σας αποκαλύψω πολλά, διότι ήδη η περίληψη εξηγεί αρκετά, θα σας αναφέρω κάποια συγκεκριμένα γεγονότα που θα σας εξάψουν την περιέργεια.
Ξεκινάει με την ηλικιωμένη πια Αναχίτα, που με την διήγησή της, δημιουργεί πολλά μυστήρια και αγωνία, τι θα συμβεί παρακάτω.
Μας μεταφέρει στην Ινδία του 1911, με τους μαχαραγιάδες και τις μαχαρανές, με τα φανταστικά παλάτια τους, τις εκθαμβωτικές ενδυμασίες τους, τα σκληρά έθιμα τους και μας περιγράφει το όμορφο και μαγικό τοπίο των ινδικών χωρών με λεπτομέρεια χωρίς να κουράζει. Ανυπομονούσα να αλλάξω σελίδα, να διαβάσω ακόμα περισσότερα. Ζωντανές εικόνες, γεμάτες αντιθέσεις, αρώματα ανατολής αλλά και δυσωδία πολέμου, χρώματα φωτεινά αλλά και σκούρα, δεσπόζουν σε όλο το βιβλίο από την αρχή μέχρι την τελευταία σελίδα.
Χαρά, λύπη, φόβος, ενθουσιασμός, αγωνία, θυμός! Συναισθήματα που αναδύονται, όταν κάποιος διαβάζει την ιστορία αυτή και κυρίως την ιστορία της Αναχίτα, αφού είναι εκείνη που πήρε το μεγαλύτερο βάρος όλων στις πλάτες της, μα και να πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα. Ένα τίμημα που ίσως να μην άξιζε, όμως η μοίρα μερικές φορές είναι ανελέητη.
Μια συγκινητική ιστορία αγάπης στο παρελθόν, που το συμπάν δεν βοήθησε. Στο παρόν τα γεγονότα του παρελθόντος τους κυνηγούν και ένας από αυτούς ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τις ρίζες του, με την βοήθεια της καλλονής, Ρεμπέκα. Μεταφυσική ικανότητα, που κάποιες φορές είναι ευλογία όμως άλλες είναι κατάρα. Ένα μεγάλο παζλ, που σου δίνει ένα ένα κομμάτι σε κάθε σελίδα και πρέπει οπωσδήποτε να το συναρμολογήσεις, γιατί δεν γνωρίζεις την εικόνα και θέλεις απεγνωσμένα να δεις το αποτέλεσμα. Και τέλος, οι τελευταίες σελίδες είναι πραγματικά καθηλωτικές.

Τελειώνοντας, το μυθιστόρημα αυτό, μου άφησε μια αίσθηση ενθουσιασμού. Είναι συναρπαστικό βιβλίο, με γοητευτική γραφή, που δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Το Ρόδο του Μεσονυχτίου είναι ένα ακόμα πολύτιμο απόκτημα στην βιβλιοθήκη μου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τολμήστε το και θα σας ανταμείψει.

Βαθμολογια 9/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s