H Penny M. διάβασε το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα της Έλενας Αντωνίου.

Είμαι μια βιβλιοφάγος χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις. Διαβάζω από ιστορικά μέχρι ερωτικά μυθιστορήματα. Ένα από αυτά ξεκίνησα αυτές τις μέρες και δηλώνω ενθουσιασμένη. Έλενα Αντωνίου, Καθώς Έπεφτε η Νύχτα, Εκδόσεις Χάρλενικ και σειρά Silk. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στην μαγευτική Ρωσία… πριν να πω όμως πολλά, ρίξτε μια ματιά στην περίληψη της ιστορίας.

Περίληψη

Η φιλόδοξη δημοσιογράφος Βαλέρια Γρηγορίου έχει αρκετούς εχθρούς, λίγους φίλους και ένα σκανδαλώδες παρελθόν που την καταδιώκει. Αποφασισμένη να κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας της, που θα απογειώσει τη φήμη της και θα την καταξιώσει στον επαγγελματικό στίβο, ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη. Στόχος, να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου της Ρωσίας Αλεξέι Νικολάεφ.
Η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να φθάσει στην αλήθεια με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τη θηλυκότητά της, παραβαίνοντας την επαγγελματική και ηθική της δεοντολογία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι η απόλυτη γοητεία του Ρώσου πολιτικού και η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το σκληρό και βλοσυρό του ύφος.
Στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας οι δυο τους θα χαθούν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μυστικών, διπλωματίας, συμφερόντων και πάθους που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις ζωές τους όσο και έναν μεγάλο έρωτα…

Προσωπική μου άποψη

Διαβάζοντας, από τις πρώτες κιόλας σελίδες, κατάλαβα ότι η συγγραφέας έχει κάνει μεγάλη έρευνα. Παρουσιάζει πολιτική και πολιτικά σκάνδαλα με μεγάλη άνεση. Ίσως λόγω ότι είναι και η ίδια δημοσιογράφος όπως η ηρωίδα της, η Βαλέρια. Δυναμική, ετοιμόλογη, πεισματάρα, άφοβη, γενναία είναι λίγα από τα επίθετα που μπορώ να περιγράψω την ηρωίδα. Μια όμορφη γυναίκα, μέσα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, οι άντρες να την κυνηγούν όμως αυτή ανένδοτη, άκρως αντίθετα από την φήμη που την ακολουθεί πολλά χρόνια. Της ΄εύκολης΄. Σε ένα ρεπορτάζ, γνωρίζει τον Αλεξέι. Τι να πω για αυτόν τον άντρα; Καθηγητής, πολιτικός, όμορφος, επιβλητικός, δυναμικός όπως σε πολλά ερωτικά μυθιστορήματα. Όμως παραδέχομαι την συγγραφέα, γιατί τον παρουσιάζει και ως άντρα με ανασφάλειες και ανησυχίες. Όπως επίσης, χαίρομαι ιδιαίτερα που περιέγραψε διακριτικά και με υπέροχο τρόπο, τις ερωτικές σκηνές των ηρώων. H ιστορία ρέει με καλό ρυθμό και είναι λεπτομερής μέχρι εκεί που είναι επιτρεπτό χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη.

Πολιτικά γεγονότα, φλερτ, ίντριγκες, σκάνδαλα, έρωτας, εκβιασμοί και αδικίες. Όλα αυτά, σε κάνουν να έχεις μονίμως αγωνία, τι θα γίνει παρακάτω. Ένα ωραίο μυθιστόρημα, που περιέχει έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Ρωσική νοοτροπία και ελληνικό τσαγανό.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s