Συνέντευξη με την συγγραφέα Έλενα Αντωνίου

Εξερευνώντας, διάφορες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεχώρισα, αρκετές φορές ένα βιβλίο, το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές και σχόλια από πολλούς αναγνώστες, οπότε μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Θέλησα να το διαβάσω, μίλησα με την συγγραφέα και μου το έστειλε. Το διάβασα μέσα σε δύο ημέρες και μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε πολύ.  Παράλληλα, την ζήτησα συνεργασία για το blog μας και δέχτηκε με μεγάλη χαρά.Μετά την παρουσίαση και την κριτική του βιβλίου ´´Καθώς Έπεφτε η Νύχτα´´, σας παρουσιάζω την συνέντευξη της που θα την βρείτε πολύ ενδιαφέρον. Τις ερωτήσεις τις αναλάβαμε, εγώ (Penny M.) και η ValoriaLaw. Ελπίζουμε να σας αρέσει!


Penny M.: Αγαπητή Έλενα, σε καλωσορίζουμε στην παρέα των Scattered Pages! Μίλησέ μας για τα βιβλία σου. Πώς εμπνεύστηκες τις ιστορίες για το καθένα από αυτά;

26996364_2009270335755989_2020241242_nΕ.Α.:Καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία! Συνήθως η κάθε ιστορία επιλέγει πότε θα γραφεί. Μου έρχονται εικόνες και λέξεις, και μετά όλα παίρνουν μορφή στην οθόνη του υπολογιστή. Συγκεκριμένα, ωστόσο, για το Καθώς έπεφτε η νύχτα, αποφάσισα να το τοποθετήσω στην Αγία Πετρούπολη καθώς είναι πολύ ρομαντική και μαγευτική πόλη ενώ έκανα τον ήρωα Ρώσο γιατί μου το ζήτησε μία φίλη που αγαπά πολύ τους Ρώσους.

Penny M.:Ερωτική Λογοτεχνία. Σε πολλούς αναγνώστες είναι δυσάρεστη λόγω των ερωτικών περιεχομένων, δεν τη προτιμούν και τη χαρακτηρίζουν “ελαφριά”. Ποια είναι η γνώμη σου;

27157549_10155252663386569_1559128709_nΕ.Α.:Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός με όσους γράφουν και όσους διαβάζουν ερωτική λογοτεχνία που δεν μπορώ να τον καταλάβω. Ο καθένας με τα γούστα του και δεν χρειάζεται ούτε σύγκριση ειδών ούτε αλληλοσπαραγμός. Όλοι χωράμε και όλοι καλοί είμαστε. Και όπως υπάρχει ποιότητα αλλά και έλλειψη αυτής σε ένα άλλο είδος λογοτεχνίας, το ίδιο ισχύει και στην ερωτική. Όσο για το ερωτικό περιεχόμενο κάποιων βιβλίων, που κάποιοι βρίσκουν δυσάρεστο, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τα διαβάσει. Ούτε και σ’ εμένα αρέσουν όλα του είδους. Εξαρτάται πάντα πώς μου το παρουσιάζει ο κάθε συγγραφέας.

Penny M.:Το πρώτο σου βιβλίο με τίτλο “Τα δάκρυα του πάθους” πρόκειται για αυτοέκδοση. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για αυτό σου το εγχείρημα; Πως προέκυψε η ιδέα της έκδοσης;

Ε.Α.:Είχε προηγηθεί η απλή έκδοση με εκδοτική εταιρεία αλλά μετά τη λήξη της συνεργασίας μας προτίμησα να μην απευθυνθώ σε άλλον εκδοτικό οίκο και να το προσπαθήσω μόνη μου.

Penny M.:Γιατί επέλεξες ο ήρωάς σου στο βιβλίο “Καθώς έπεφτε η νύχτα” να έχει ανασφάλειες και να μη δείχνει εμπιστοσύνη σε αυτή που αγαπά;

Ε.Α.:Υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες, που δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που αγαπά; Ιδίως όταν έχει πληγωθεί και προδοθεί. Ο Αλεξέι μπορεί να είναι ήρωας βιβλίου αλλά στην ουσία είναι ένας άνδρας καθημερινός, που τον συναντάμε εκεί έξω κι ας του δίνω μυθιστορηματική διάσταση. Άλλωστε, κι εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι αδυναμίες και τα λάθη στους ανθρώπους. Μέσα από αυτά βρίσκουμε τον πραγματικό εαυτό μας.

Penny M.:Μέσα στα βιβλία σου θα βρούμε κάτι “δικό” σου; Μοιάζεις με κάποιον από τους ήρωές σου;

Ε.Α.:Κάθε ήρωάς μου έχει κι ένα κομμάτι μου.

 

ValoriaLaw:Τώρα πλέον που έχεις και την εμπειρία του πως λειτουργεί μια έκδοση βιβλίου αλλά παράλληλα ξέρεις και πως είναι το σύστημα του Wattpad. Ποιο από τα δύο προτιμάς και γιατί;

Ε.Α.:Ασυζητητί την έντυπη έκδοση. Αγαπώ τα βιβλία ούτως άλλως. Η μυρωδιά του χαρτιού, η αίσθηση του βιβλίου στα χέρια, να χάνεσαι στις σελίδες του και να το διαβάζεις και να το ξαναδιαβάζεις. Γενικώς δεν είμαι πολύ της τεχνολογίας, όσο κι αν με εντυπωσιάζει.

ValoriaLaw:Παθαίνεις ποτέ το συγγραφικό “black out”; Και αν ναι, τι κάνεις για να “ξεκολλήσεις” από αυτό το στάδιο;

Ε.Α.:Δεν θυμάμαι να έχω πάθει μέχρι σήμερα black out. Απλώς θεωρώ ότι είναι θέμα άγχους και καλό θα είναι να βρίσκουμε τρόπους που μας χαλαρώνουν ώστε να ηρεμήσουμε και να μπορέσουμε να επανέλθουμε.

ValoriaLaw:Ποιο είναι το βιβλίο που ξεχώρισες για το 2017 και θα ήθελες να το προτείνεις και στους αναγνώστες του blog μας;

Ε.Α.:Επειδή έγραφα πολύ το 2017 δεν πρόλαβα να διαβάσω πολλά βιβλία γιατί όταν γράφω αποφεύγω να διαβάζω. Κάποια που διάβασα και μου άρεσαν πολύ ήταν το Παρίσι στον Κύβο της Βίκης Μωραγιάννη, το Νύχτα του Σαουίν από τη Φραντζέσκα Μάνγγελ, το Κι Όμως από την Ηώ Αυγέρη. Λυπάμαι αν ξεχνώ κάποιο αυτήν τη στιγμή που αξίζει να αναφέρω.

ValoriaLaw:Ως Έλενα, ποια είναι η αγαπημένη σου ρουτίνα όταν ξεκινάς να διαβάζεις ένα καινούριο βιβλίο;
Ε.Α.:Δεν έχω κάποια ρουτίνα.
ValoriaLaw: Ως παιδί αλλά και ως ενήλικας ποιο ήταν το είδωλό σου όσο αφορά τον χώρο της λογοτεχνίας; Ποιον συγγραφέα θαυμάζεις και παίρνεις έμπνευση από τον τρόπο που γράφει;

Ε.Α.:Αγαπημένες μου είναι οι Τζέιν Όστιν, Μάρω Βαμβουνάκη και Τζοάνα Λίντσεϊ, αλλά η καθεμία έχει τον τρόπο της που γράφει.

Penny M.:Μάθαμε ότι θα έχουμε καινούριο βιβλίο από σένα τον Μάιο. Μίλησέ μας για αυτό!

27044881_10155252742916569_1002882685_nΕ.Α.:Πρόκειται για ένα πολύ έντονα συναισθηματικό μυθιστόρημα, μία ιστορία που αγαπώ πολύ.
Αυτήν τη φορά ταξιδεύουμε στη Ρώμη και παράλληλα σε ένα χωριό της Λάρισας. ΄Παραθέτω μία μικρή περίληψη. Η ιδιότυπη τελευταία επιθυμία του Ιταλού μεγιστάνα των γεωργικών επιχειρήσεων εξαναγκάζει τη νεαρή ζωγράφος και φωτογράφο μόδας, Ελβίρα Ανδριανού ,γνωστή στη Ρώμη για τα ερωτικά σκάνδαλα και τον ξέφρενο τρόπο ζωής, να επιστρέψει στη γη και το χωριό της γιαγιάς της στη Θεσσαλία για τρεις μήνες, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις ρίζες και την οικογένεια που δεν γνώρισε ποτέ.
Ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν της έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις αποκαλύψεις, αλλά δεν είναι προετοιμασμένη για τον δόγηΡαφαέλο Αντονίνο Μπαλντίνι, μοναδικό εγγονό και κληρονόμο, που είναι αποφασισμένος να εκδιώξει την τυχοδιώκτρια από τη γη και την περιουσία του. Την περιμένει στο καστέλο του για να της δείξει ότι είναι ανεπιθύμητη στο σπίτι και τη ζωή του. Θα πολεμήσει με νύχια και δόντια να κρατηθεί μακριά της και να νικήσει την απαγορευμένη από την τιμή και το αίμα έλξη που αισθάνεται για τη γοητευτική εισβολέα. Το παρελθόν αποκαλύπτεται, οι δολοπλοκίες υφαίνουν τον ιστό τους και οι δύο αντίπαλοι χάνονται στη δίνη του μίσους και του έρωτα.

ValoriaLaw:Πώς μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σου;

Ε.Α.:Κυρίως μέσω facebook στο προσωπικό μου προφίλ Elena Antoniou (https://www.facebook.com/eleni.karamitsou) ή με email στο elenantoniou5@gmail.com.

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Έλενα για την όμορφη συνέντευξή μας και για τον χρόνο που αφιέρωσες για μας.

Ε.Α.:Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση και τη φιλοξενία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s