Παρουσίαση της συγγραφέως Τάνια Δημάκα

Μια όμορφη εβδομάδα ξεκίνησε και μαζί με αυτή μια νέα συνεργασία για το μπλογκ μας. Αυτή τη φορά κοντά μας έχουμε τη νεαρή συγγραφέα Τάνια Δημάκα. Με ζωηρό και προσγειωμένο χαρακτήρα η συγγραφέας αυτή μόλις άνοιξε τα ολόδικά της φτερά στον κόσμο του βιβλίου. Όμως ας μάθουμε λίγο ποια είναι η Τάνια λοιπόν.

ΚΑΘΕΤΗΤο όνομά μου είναι Τάνια (Αντωνία) Δημάκα και γεννήθηκα στην Αμαλιάδα Ηλείας.
Μεγάλωσα σε μια μικρή περιοχή της Ηπείρου, ονόματι Παραμυθιά.
Από την πρώτη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου κοιτώ το χέρι μου να γράφει, αρχίζοντας από τότε που δεν γνώριζα γραφή και ανάγνωση, ζωγραφίζοντας. Αργότερα -σαν φυσική συνέπεια- το ιχνογράφημα κατέληξε σε γράφημα ώσπου στην εφηβεία μου βρέθηκα με μια πληθώρα αδημοσίευτων ποιημάτων, κειμένων, θεατρικών σεναρίων και ενός ακόμα βιβλίου. Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας!
Η αγάπη μου για την τέχνη προκάλεσε και την συμμετοχή μου σε πολλές θεατρικές παραστάσεις από πολύ μικρή ηλικία αλλά και σε φεστιβάλ από την Ορεστιάδα μέχρι και την Κρήτη. Ήταν επίσης και η αιτία για το ‘περί θεάτρου’ περιεχόμενο σε πολλά από τα κείμενά μου.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη εκδοτική μου απόπειρα.

 

 

Να βρίσκεις τρόπους να πετάς – Εκδόσεις OASIS

23172670_1837297343228255_6259093265876831952_n

Η Ολίβια Καρολάιν Φρίξενμπρουχ Μιχαηλίδη , αναχωρεί από το Αμβούργο της Γερμανίας για το πρώτο μεγάλο ταξίδι της ζωής της, στην Ελλάδα. Μοναδικός της σκοπός να μάθει τα μυστικά μιας παλιάς οικογενειακής ιστορίας αναζητώντας την αλήθεια για την ετεροθαλή αδελφή της Ερατώ.

Μέσα από μια κινηματογραφική πλοκή ξετυλίγεται η ιστορία της έφηβης Ερατώς, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγονες δυσκολίες που προκλήθηκαν εξαιτίας της εγκατάλειψης του πατέρα της και της υπερπροστατευτικής μανίας της μητέρας της. Οδηγείται σε πράξεις που στιγματίζουν τα εφηβικά της χρόνια υπονομεύοντας το μέλλον της. Όμως, η Ερατώ ως ελεύθερο πνεύμα δεν σταματά να ονειρεύεται οχυρωμένη στο δικό της καταφύγιο, τις νεράιδες, μαζί με τον παιδικό της φίλο Πήτερ.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία γεμάτη συναρπαστικές εναλλαγές παρόντος και παρελθόντος δοσμένη μέσα από την καθάρια ματιά μιας νεαρής επαναστάτριας. Η ιστορία του προσωπικού αγώνα για την λύτρωση και την απελευθέρωση του μυαλού από στοιχειωμένες σκέψεις και πράξεις. Η δύσβατη πορεία σε ένα μονοπάτι που οδηγεί κάθε διαβατάρικο πουλί στη δική του αληθινή , πονεμένη πατρίδα και κάθε νεράιδα στα ανέμελα νεανικά χρόνια του κάθε ανθρώπου.

Αγνή φιλία, ψυχικές αναταράξεις, νεανικά χτυποκάρδια, οικογενειακές συγκρούσεις, εγκατάλειψη, καταχρήσεις, ανέχεια, ξενιτιά, απώλειες, ιστορίες κάτω απ’ το φεγγάρι, αστέρια, βουνοκορφές, ήλιος, ζωή. Και νεράιδες…

Νεράιδες που κυλούν στις φλέβες. Νεράιδες που ψιθυρίζουν…
Να βρίσκεις τρόπους να πετάς!

 

Μπορείτε να δείτε τη σελίδα του βιβλίου στο Facebook εδώ

 

Κείμενο: Σοφία Σ.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s