Η Βαλέρια διάβασε ‘Το αγόρι της κολλητής μου’

Εφηβική λογοτεχνία… Τι ώραιος τρόπος να πας λίγο πίσω το χρόνο και να θυμηθείς τα δικά σου. Η Ελίζαμπεθ Σκοτ βρήκε το τέλειο θέμα κάνοντας με να τελειώσω το βιβλίο της μέσα σε δύο ώρες.

Περίληψη που βρίσκεται στο οπισθόφυλλο

Όλοι το ξέρουν: Απαγορεύεται να γουστάρεις το αγόρι της κολλητής σου.
Η Σάρα είναι ερωτευμένη εδώ και χρόνια με τον Ράιαν. Είναι έξυπνος και γοητευτικός, και τώρα τελευταία φαίνεται να της δείχνει μεγαλύτερη προσοχή. Τα πάντα θα ήταν τέλεια, αν ο Ράιαν δεν ήταν το αγόρι της Μπριάνα, και η Μπριάνα δεν ήταν η καλύτερη φίλη της Σάρα. Η Σάρα προσπαθεί να αποφύγει τον Ράιαν και να πείσει τον εαυτό της ότι δεν της αρέσει. Νιώθει ένοχη για τα συναισθήματά της και το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να πληγώσει την κολλητή της. Αλλά ένα βράδυ βρίσκεται μόνη της με τον Ράιαν και αυτό που συμβαίνει ανάμεσά τους είναι απλώς φανταστικό… Τη Σάρα την πνίγουν οι τύψεις. Κι όμως, της είναι αδύνατον να τον βγάλει από τη σκέψη, την καρδιά και τη ζωή της…

Κριτική ή αλλιώς προσωπική άποψη

Να πω για αρχή ότι η Ελίζαμπεθ γράφει πάρα πολύ ωραία και σίγουρα για μια έφηβη αναγνώστρια θα φανεί πολύ ευκολοδιάβαστο το συγκεκριμένο κείμενο κάτι που σίγουρα το βάζω στα θετικά.

Το θέμα που επιλέγει είναι απλό και καθημερινό, κάτι που μπορεί να απασχολήσει οποιαδήποτε κοπέλα στην εφηβεία. Ερωτεύεσαι κάποιον, νομίζεις ότι δε πρόκειται να αγαπήσεις ποτέ ξανά και δεν ξέρεις τι να κάνεις γιατί έτυχε το αγόρι αυτό να είναι της καλύτερης σου φίλης.

Αν και μικρό σε έκταση σύμφωνα με τις δικές μου προτιμήσεις όσο αφορά τα λογοτεχνικά βιβλία μου κέντρισε το ενδιαφέρον το εξώφυλλο καθώς και το θέμα του. Μερικές φορές μου αρέσει απλά να διαβάζω κάτι ανάλαφρο που θα με κάνει να ξεχαστώ και να ψυχαγωγήσω τον εαυτό μου.

Και επίσης να πω πως μου έκανε μια μικρή εντύπωση το τέλος που επέλεξε η συγγραφέας διότι συνήθως σε τέτοια βιβλία επιλέγεται το happy end. Εδώ είναι κάπως διαφορετικό. Δε θα σας αποκαλύψω τι εννοώ. Θα σας αφήσω με την απορία…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s