Η Βαλέρια διάβασε το Girling Up!

Ακόμα δε το πιστεύω ότι το έχω επιτέλους στα χέρια μου. Η συγγραφέας είναι η αγαπημένη μου celebrity και ανυπομονούσα να διαβάσω αυτό που έχει προσφέρει στον χώρο του βιβλίου. Φυσικά δεν απογοητεύτηκα.

Περίληψη που βρίσκεται στο οπισθόφυλλο

Μεγαλώνοντας ως κορίτσι στον σημερινό κόσμο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οικογένεια, φίλοι, ρομαντικές σχέσεις, κοινωνικά ενδιαφέροντα και σχολείο… κάποιες φορές νιώθεις ότι πρέπει να είσαι σούπερ ηρωίδα για να τα καταφέρεις όλα! Αλλά πραγματικά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές πληροφορίες.

Θέλεις να ξέρεις γιατί το στομάχι σου γεμίζει πεταλούδες όταν πετυχαίνεις το αγόρι που σου αρέσει στο διάδρομο του σχολείου; Ή πως το φαγητό που βάζεις στο σώμα σου θα σε επηρεάσει στο μέλλον; Ή μήπως το ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις να φρικάρεις για το επόμενο σου τεστ των μαθηματικών;

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την επιστήμη, προσωπικά ανέκδοτα αλλά και σοφία προερχόμενη από τον κόσμο γύρω μας, η Mayim Bialik, το αστέρι της κωμικής σειράς The Big Bang Theory, μοιράζεται μαζί μας όλα όσα έμαθε από τη ζωή της αλλά και από το PhD που έχει στη νευροεπιστήμη και μας λέει πως μεγαλώνεις από κορίτσι σε γυναίκα βιολογικά, ψυχολογικά και κοινωνικά.

Προσωπική άποψη ή αλλιώς κριτική

Φυσικά και θα σας έλεγα για την εμπειρία μου διαβάζοντας αυτό το βιβλίο επειδή είχα πριξει όλους μου τους φίλους για το πόσο χαρούμενη είμαι που το απέκτησα.

Η Mayim από τότε που ξεκίνησα να βλέπω τη σειρά στην οποία συμμετέχει, μου κέντρισε σχεδόν αμέσως την προσοχή λόγω του πλούσιου βιογραφικού της. Είναι μια έξυπνη, νεαρή γυναίκα, με επιστημονικές γνώσεις, μητέρα δύο παιδιών καθώς και… Youtuber πια, με κάνει να μην αμφιβάλλω καθόλου στο να τη δω ως ένα role model και στη δική μου πορεία για την ενηλικίωση. (Φυσικά και δε μιλάω για την ηλικία των 18 καθώς την έχω προσπεράσει προ πολλού, αλλά για την γενική πορεία του ανθρώπου προς μια πιο ώριμη ζωή)

Αν και το βιβλίο είναι κυρίως για πιο μικρά κορίτσια, ένας ενήλικας θα μπορέσει να το διαβάσει το ίδιο ευχάριστα. Και εννοώ ότι είναι για πιο μικρές ηλικίες διότι οι πληροφορίες που εμπεριεχονται μέσα, μας είναι πλέον γνωστές από άλλες πηγές είτε αυτό είναι το σχολείο είτε τα περιοδικά και ούτε καθεξής. Περιέχει και μικρά σκετσακια σε κάποιες σελίδες έτσι ώστε το διάβασμα να γίνει πιο ενδιαφέρον και αναφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι χρησιμοποιεί ανάλαφρη γλώσσα σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση καθώς κατά τη διάρκεια μας αναφέρει και δικές της εμπειρίες.

Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο, φρέσκο, ευκολοδιάβαστο που θα ενημερώσει ένα παιδί όπως ακριβώς πρέπει. Και εξαλλου σαν θαυμάστρια που γενικά την ακολουθώ στα social media και μου αρέσει το πως εκφράζεται θεωρώ ότι η Mayim με αυτό το βιβλίο είναι λες και μας έδωσε ένα κομμάτι του εαυτού της έτσι ώστε να μπορέσουμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Είναι ένα πολύ καλό δώρο για κάποιο μικρό κοριτσάκι που αγαπά το διάβασμα αλλά και για κάποιο παιδί που γενικά ενδιαφέρεται για το πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα (θυμάμαι πως σε κάποια τάξη του δημοτικού είχαμε πάθει όλοι μανία να διαβάζουμε βιβλία που είχαν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή)

Αν λοιπόν το κοριτσάκι στο οποίο σχεδιάζετε να το χαρίσετε τα πάει καλά με τα αγγλικά, μπορείτε άφοβα να του πάρετε το βιβλίο της Mayim διότι δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει η προοπτική να μεταφραστεί στη γλώσσα μας.

Αντίστοιχο βιβλίο αλλά για το πως είναι να είσαι αγόρι (Boying Up) πάλι φυσικά από τη Mayim, κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου και ανυπομονώ να του ρίξω και εκείνου μια ματιά σύντομα !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s